Reilu Teko Säkkikeräys

Olemme mukana kiertotaloutta edistävässä Reilu Teko Säkkikeräyksessä vuonna 2023 ja iloksemme saamme myös osallistua uuteen pilottikokeiluun, jossa pyritään löytämään keinoja hyödyntää muovimateriaalia entistä tarkemmin. Kokeilussa säkit erotetaan toisistaan, jolloin muovilajit saadaan parempaan hyötykäyttöön kierrätyksessä. Pilottikokeilussa ovat Huittisten lisäksi mukana Kokemäki ja Punkalaidun. 

Kiertotaloutta ja nuorten työllistämistä edistävä Reilu Teko -keräys alkaa jälleen. Huittisissa maanviljelijät voivat toimittaa tyhjät lannoitesäkit kierrätykseen Huittisten 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen Jokilevolle, Survosen Konepajan tontille (Linnaherrankatu 3). Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen yhdessä pääyhteistyökumppaninsa Yara Suomen kanssa. Kyseessä on Suomen mittakaavassa merkittävä ympäristöteko. 

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit keräyspisteelle, jossa hoitajina toimivat 4H-nuoret. Toiminnan pääyhteistyökumppani Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteiltä hyötykäyttöön. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. 

Tiedot keräyspisteistä löytyvät 4H:n verkkosivuilta www.4h.fi/reiluteko. Sivuilla on myös paljon muuta tietoa. 
Huittisisissa keräyspiste löytyy Jokilevolta osoitteesta Linnaherrankatu 3, Konepaja Survosen tontilla, Sallilan naapurissa. Keräyspiste on sama kuin viime vuonna. 

Paikallisen säkkikeräyksen järjestää Huittisten 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa. Keräyksen pääyhteistyökumppani on Yara Suomi Oy. Säkkikeräykseen osallistuvat myös Hankkija, Lantmännen Agro, Peltosiemen, Tilasiemen, A-Rehu ja Lassila & Tikanoja. Reilu Teko -säkkikeräystä ovat tukemassa myös Maaseudun Tulevaisuus ja Landsbygdens Folk. 

Reilu Teko -keräyksen tuotto käytetään keräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja 4H-nuorisotyön tukemiseen. Huittisissa keräykseen työllistetään kaksi nuorta. 

Lisätiedot:
Maria Kankaanranta
Huittisten 4H-yhdistys
040 567 6010
huittinen@4h.fi